Hasmandıra Göbek Kaşar 400 Gr
0 - Yorum
Kategori
Stok Kodu
P625G2YJLN
Fiyat
145,80 TL + KDV
147,26 TL
Hasmandıra Göbek Kaşar 400 Gr
Eski kaşar ile taze kaşar arasındaki sertliği ve aromasıyla tüm damakların vazgeçilmezi Hasmandıra Göbek Kaşar 400 Gr'ın lezzeti geleneksel yöntemlere bağlı kalan üretim aşamalarında gizli.Hasmandıra Göbek Kaşar 400 Gr yöresel olarak Iğdır’da ürettiğimiz geleneksel bir lezzettir. 1 kg Göbek Kaşar üretiminde 14 kg süt kullanılmaktadır. Iğdır, Kars, Ardahan ve Erzurum yörelerinden toplanan %100 inek sütleri 65°C derecede mayalama işlemine tabi tutulur. Bu aşamada sadece organik şirden mayası kullanıp haricen bir koruyucu veya katkı maddesi eklemeden mayalama işlemi en az 46 dakika boyunca devam eder. Mayalanmanın etkisiyle ağır ağır katılaşan sütler için kalıpların ısı dengesi ayarlanır. Bu işlem sonunda mayalanan sütlerin yeniden süzülmesiyle teleme adı verilen parçalar elde edilir.
Telemeler peynir altı suyundan arındırılıp parçalar halinde dinlendirmek üzere tezgaha serilir. Yeterince dinlenen telemeler haşlanıp hamur kıvamına getirilir. Elde edilen kaşar hamuru özel hazırlanan dinlenme odalarında 9 ila 12 ay süresince bekletilerek eski kaşar olarak sofralara gelmeye hazır olur.
Kaşarın en kaliteli halinden hazırlanan bu hamurun göbek kısmından özenle alınan boğumun 2 ay kadar dinlendirilmesiyle ise Hasmandıra Göbek Kaşar 400 Gr elde edilir. Göbek Kaşar size her lokmada hem eski kaşarın lezzetini hem de taze kaşarın aromasını bir arada tatmayı vadediyor.
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Ürün hakkında henüz soru sorulmamış.
Hızlı özenli teşekkürler
Y... T... | 21/11/2024
HARİKASINIZ VE FİYAT UYGUNLUĞUNU BOZMAYIN !
G... K... | 24/06/2024
Kaliteli hızlı ve müşteri memnuniyeti
E... A... | 17/05/2024
Bu sitede ilk defa alışveriş yaptım güvenilir, ayrıca hızlı teslimat için teşekkürler
Orhan Ekren | 14/05/2024
İlk başta tanımadığım için tereddüt ettiğim ancak tlf, ile irtibatım ve alışverişim sonucu tüm tereddütlerimin yok olduğu güvenli bir firma, teşekkürler
Fethiye Toksöz | 20/01/2024
Kolay ve anlaşılır
Refik Lami | 18/10/2023